Iubesti spaghetele? Atunci trebuie sa incerci si aceste preparate coreene!

Japchae

Toata lumea stie ca pastele s-au nascut in Italia si de acolo au fost perfectionate si savurate in intreaga lume. Probabil printre cel mai apreciat si delicios fel de mancare, pastele sunt extrem de versatile si se pot prepara alaturi de carne, legume, branzeturi sau chiar ceva dulce, pentru un rezultat excelent. Bucataria coreana a adus un twist culinar extrem de interesant si original, preparand pastele in felul specific si deja consacrat. Daca v-am facut deja pofta, haideti sa vorbim putin despre aceste preparate si va asteptam sa le incarcati si voi, plasand o comanda online aici.

Japchae

Este un preparat savurat cu precadere pe timp de sarbatoare, insa coreenii iubesc sa il prepare si fara un motiv anume. Este extrem de usor de facut, sanatos si delicios. Elementul inedit adus acestui fel de mancare este consistenta pastelor din cartof dulce, avand un gust deosebit si diferit fata de ceea ce stim noi. Spre deosebire de pastele pe care le cunoastem, aceasta sunt transparente, insa gustul este aparte, inconfundabil. Este clar o experienta culinara aparte, dar cu un super gust.

Japchae

Ra-bokki

O varianta tubulara de paste din orez, acest fel de mancare se serveste picant, fiind extrem de savurat de coreeni. Lumea il asociaza mai ales cu “street food” si este foarte accesibil ca pret, iubit de studentii care au buget redus pentru aproape orice. Ra-bokki este un preparat reusit, consistent si satios.

Ra-bokki (600 g) restaurant korean seoul

Jajangmyeon

Un fel de mancare cu influente chinezesti, aceste paste se apropie destul de mult de traditionalul italienesc prin compozitie si culoare. Carnea de porc se imbina perfect cu legumele si sosul de soia, ce inveleste din belsug mancarea aceasta. Ca design, se aseamana vestitului “Ying& Yang”, avand o parte alba, cea de paste, si o parte inchisa la culoare, cea in care carnea se amesteca cu un sos gros, consistent. Pastele se pot asocia si cu alte tipuri de carne sau cu fructe de mare, pentru un rezultat excelent.

Jajangmyeon - restaurant seoul

Pokumudong

Probabil cel mai “elevat” fel de mancare, din paste de grau, asociat cu legume si fleica de porc. Sigur va aduceti aminte ca am mai vorbit despre pasiunea coreenilor pentru fleica, fiind considerata o parte bogata a carnii de porc, cu 3 straturi diferite, numai bune de savurat intr-un fel consistent si delicios. Sosul completeaza aceasta paleta frumoasa de culori si ii da un gust dulce, irezistibil. Este un preparat indragit de clientii nostri si daca nu l-ati incercat pana acum, va recomandam sa o faceti cu prima ocazie.

pokumudong - restaurant korean seoul