Ghidul bucatariei coreene – preparate celebre pe care trebuie sa le incerci

Restaurant Seoul

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca iubim bucataria coreana si nu ne oprim nici macar in somn (!!!) in a promova cele mai bune preparate, pentru ca au un gust divin si incanta toate privirile, indiferent daca le vezi live sau la tv. Am facut o lista nu foarte scurta cu principalele preparate coreene pe care trebuie sa le incerci, dar nu neaparat pentru ca spunem noi, ci pentru ca este suficient sa dai o cautare pe Google si sa vezi cat de apreciate si iubite sunt. Fie ca esti chef de renume, gurmand sau curios, incearca preparatele traditionale din Coreea de Sud si prepare to be blown away!

  • Bibimbap

Daca iti plac felurile de mancare servite intr-un bol, atunci aceasta propunere este pentru tine. Un amestec delicios de orez, legume, carne suculenta de vita, sos de chilli gochujang si un ou ochi asezonat dupa gust cu sos de soia si seminte de susan. Este minunat!

  • Japchae

Felul de mancare preferat al coreenilor, Japchae este senzational, o portie zdravana de sanatate cu noodles transparenti din cartof dulce, carne de vita si o abundenta de legume. 

  • Kimchi

Vedeta nationala si internationala, Kimchi frange inimi oriunde i se aude numele si este savurat cu fanatism de catre coreeni. Crunchy, cu un gust iesit din comun, acest tip de muratura este savurat in orice parte a zilei, de multe ori pe zi si nici atunci nu te simti suficient de satul. L-ai incercat?

Kimchi - de ce este celebru si cum actioneaza asupra sanatatii
  • Kimbap/Gimbap – sushi local 

La prima vedere poti spune ca este sushi, insa dupa degustare sigur o sa te razgandesti, pentru ca vorbim de texturi si de arome diferite. Este considerat cel mai popular street food si localnicii il iubesc. Este preparat cu orez special pentru sushi, spanac si legume. Ruloul rezultat se taie in felii potrivite si se serveste cu kimchi langa. O adevarata desfatare culinara. 

  • Sundubu Jjigae 

Poti spune ca seamana cu ramenul, insa doar pana acolo se poate duce comparatia dintre ele. In momentul in care gusti prima lingura, o sa te izbeasca arome la care nu te asteptai – tofu, legume, carne, fructe de mare si pasta de chilli. Unele mix-uri accepta si un ou crud si ca side dish un bol de orez sau surpriza – kimchi. 

Sundubu - Restaurant Korean Seoul
  • Tteokbokki

Se pronunta greu, dar se mananca repede si cu pofta. “Pastele” celor din Coreea de Sud sunt unice prin consistenta si prin gust, o idee parca imprumutata de la italieni, dar care s-a schimbat si perfectionat dupa tendinte si noile ingrediente aparute. De fapt, doar seamana cu pastele si o persoana care nu a auzit de ele, ar putea cadea in aceasta capcana. Atentie insa, sunt bucatele de orez sau peste in forma tubulara, servite cu un sos special. 

Ddokpokki
  • Hotteok

Haide sa vorbim si despre desert, pentru ca o masa copioasa nu se poate servi fara dulcele de dupa. Celebrul desert corean este un fel de clatita cu textura de gogosica, umpluta cu miere, scortisoara, alune de padure si zahar brun.

hottok desert korean

Acestea fiind spuse, te asteptam cu drag sa incerci aceste preparate. Te asiguram ca va fi dragoste la prima gustare!