10 lucruri pe care trebuie sa le stii cand mergi pentru prima data la Restaurantul Korean Seoul

Experienta culinara trebuie intotdeauna sa fie desavarsita, indiferent ce restaurant frecventezi. Atmosfera perfecta, mancarea delicioasa si compania selecta, te ajuta de fiecare data sa petreci timp de calitate si sa iti doresti sa repeti cele traite si gustate. 😊 Nu toate restaurantele sunt la fel, fiecare are “tabieturile” sale de care trebuie neaparat sa tii cont atunci cand le calci pragul pentru prima data. Vorbim in acest articol despre specificul restaurantului Korean Seoul si despre toti pasii pe care trebuie sa ii cunosti pentru a te bucura pe deplin de tot ceea ce traditia locului are de oferit. Esti pregatit? Sunt ceva pasi, 10 mai exact.

  1. Fii curios si asteapta-te la lucruri noi, la gusturi fantastice, deosebite, care dau depedenta. Nu te baza pe gusturi clasice, banale, pentru ca nu isi au locul aici. Pregateste-te sa fii surprins.
  2. Combinatiile atipice te vor surprinde in mod placut si iti vor deschide un orizont culinar pe care poate nu il aveai pana acum. In plus, ai incredere in personalul restaurantului care este acolo pentru tine, pentru a explica clar cum trebuie sa mananci anumite preparate. Este important sa ii asculti si sa urmezi instructiunile, pentru a savura din plin aromele coreene (ex: BBQ sau Samgyeopsal).
  3. Asteapta-te ca intotdeauna, dupa ce dai comanda ospatarului, sa primesti sidedish-uri! Este o regula de la care nimeni nu se abate si nu acceptam niciun refuz.  
  4. Ce sunt sidedish-urile? Sunt garniturile ce nu trebuie sa lipseasca de la un main course. Se schimba la cateva zile pentru diversitate si incanta de fiecare data clientii. Spre exemplu, kimchi este nelipsit de pe masa restaurantului nostru si in general de pe masa coreenilor. Exista chiar si un muzeu dedicat acestui sidedish, in Seoul, atat de iubit este. 😊
  5. Iti recomandam din suflet Korean BBK, unul dintre cele mai populare feluri de mancare. Este preparat chiar in fata ta, pentru a nu pierde nimic din experienta culinara pe care restaurantul doreste sa ti-o ofere. O sa te ameteasca aroma carnii si a sosurilor folosite.
  6. Ordinea de servire este stricta, insa invers fata de cum erai obisnuit ca European. Daca in traditia noastra supa se consuma la inceput, in cultura coreeana se consuma la final, pentru o digestie mai buna.  
  7. Nu am zis nimic despre bauturile pe care le recomandam. Fara sa stam pe ganduri spunem soju – populara bautura coreeana, cu un procent de alcool ce variaza de la aproximativ 16,8% la 53% alcool. Da, destul de puternica, dar trebuie sa o incerci.
  8. Punem accent pe intimitate si de aceea afirmam cu incredere ca datorita compartimentarii spatiului, mesele sunt dispuse intr-un mod aerisit, departe de alti clienti.
  9. O particularitate interesanta este sezonalitatea felurilor de mancare: vara se consuma mult naengmyeon si samgyetang. Desertul preferat al verii este patbinsu. Cand este mohorat afara si ploua, multi coreeni prefera kimchijeon, insotit de Magkeoli (vinul din orez). Iarna se consuma foarte mult supele calde, picante sau nepicante.
  10. Ne plac foarte mult betele din inox sau din lemn si le oferim clientilor spre folosire. Daca este prea complicat pentru cineva, avem si tacamuri normale, pentru a te lasa totusi sa mananci. 😊

Te asteptam cu drag sa ne calci dragul si sa descoperi o lume intreaga intre 4 pereti: traditii, ospitalitate si preparate delicioase, toate intr-o experienta culinara de calitate, conceputa special pentru tine.